Temel İşaret Dili Eğitimi
Hatice Erbey
MEB & Üniversite Onaylı
Kurs Puanı
İşaret dili eğitimi ve sertifikası’nı neden almalısınız? Ülkemizde yaklaşık 3 (Üç) milyon konuşma engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Konuşma engelli vatandaşlarla iletişimde bulunmak için bile bu eğitimi tüm bireylerin alması geereklidir. Gündelik hayatta karşımıza çıkan bu engelli vatandaşlarımızın hayatına bir nebzede olsa dokunmak sizin elinizde.
Bundan daha fazlası ise bir çok Kamu kurumları ve özel sektörde iş imkanı olan bir eğitim ve sertifika programı olarakta öne çıkmaktadır. Son yıllarda işaret dili bilen bir çok birey Kamu kurumunda iş imkanına kavuşmuştur. Kamu kurumlarına iş başvurularında CV’nizde bulunacak olan bu sertifika ile diğer rakiplerinizden her zaman bir adım önde olacaksınız. Bazı Kamu kurumları KPSS şartı aramadan İşaret dili eğitimi ve sertifikası almış kişilerden işe alım yapmıştır.
Ülkemizde faaliyet gösteren bir çok kurumsal şirket işaret dili bilen eleman aramakta ve istihdam etmektedir.
İşitme engelli bireyler ile günlük iletişimi kurabilecek kelime dağarcığına sahip olursunuz
Türk işaret Dili dilbilgisi kurallarına hakim olursunuz
Basit düzey tercümanlık yapabilecek düzeye gelirsiniz.
Bu eğitimin ardından, rahatlıkla ülkemizde yaşayan 3.5 milyon işitme engelli birey ile iletişim kurabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile işaret dili bildiğinizi belgeleyebilirsiniz. İşaret Dili Tercümanlığının ilk adımını atabilirsiniz.
TİD kurs programı, işitme yetersizliği ile dil ve konuşma yetersizliği olan bireylerin kişisel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla konuşma dilinden farklı olan fakat belli bir sistem içinde el ve vücut hareketleri ile mimiklerin kullanıldığı görsel bir dildir.
İşaret dili dünyada en çabuk öğrenilen dildir.
Bilinenin aksine İşaret Dili yalnızca el hareketlerinden oluşmaz. Yüz mimikleri de oldukça ekilidir.
İşaret dilleri de sözlü diller gibi gramer yapısına sahiptir.
Her ülkenin kendi işaret dili vardır.
Ülkeden ülkeye değişen işaret dilinin bölgelere göre farklılık gösteren aksan ve lehçeleri de vardır.
Öğrencilerimiz eğitim sonunda, Temel İşaret Dili ile temel iletişim bilgi ve becerileri kazanabilecektir. Bu kapsamda; günlük yaşamında kullandığı besin, giyecek ve takı, eşya, taşıt, bitki ve hayvan, varlık, meslek, okul, eğitim, devlet, il isimleri ile trafik, spor, iklim-coğrafya ve zamanla ilgili terimleri, fiiller, sıfatlar ve zıt anlamlı kelimelerin işaretlerini hatasız olarak kullanabilecektir..
Günlük yaşamda kullanılan TİD cümlelerine ve karşılıklı konuşma kurallarına uygun cümleler kurabilecek ve uygulayabilecektir
Kurs programı ile bireylerin, TİD kullanarak işitme yetersizliği olan bireylerle iletişim kurabilmek için temel bilgi ve becerileri kazanması, yeniliğe ve değişime uyum sağlaması öngörülmektedir.
İşaret Dili ve Çevre
Tanımlar
Kullanım
Kendisi İle İlgili İşaretler
Okul ve Eğitim
Matematik İşaretleri
Yemek ve Yiyecek
Giyecekler ve Takılar
TİD Dilbilgisi Kavramları
Kullanım alanlarına göre
Cümle Yapısı
Temel İşaret Dili Kursu Gereksinimleri;
- Kimlik Fotokopisi
- Diploma veya Öğrenci Belgesi
- Vesikalık Fotoğraf
Eğitimin Tanıtımı
- 57 Kayıtlı Öğrenci
- Süre 3 Ay
- Tamamı Canlı Eğitim